Nu arunca painea > Fiecare gest contează  > Aplicația Share Food

Aplicația Share Food

România se află pe locul 9 la nivel european în ceea ce privește risipa alimentară. O aplicație care ajută la combaterea risipei alimentare a fost creată la Cluj. Asociația O Masă Caldă din Cluj Napoca a instituit anul acesta, în luna martie, o aplicație prin care își propune ca hypermarket-urile, firmele de catering, restaurantele din zonă să doneze restul de hrană de peste zi beneficiarilor: persoanelor care trăiesc la limita subzistenței, centrelor, adăposturilor, dar și Direcției de Asistență Socială din Cluj (care găzduiește 30 de oameni săraci).
Share Food este o inițiativă ce se bucură de sprijinul primăriei din Cluj-Napoca. Această aplicație a pornit de la ideea politologului George Jiglău, unul dintre fondatorii Asociației O Masă Caldă, care își dorea să o implementeze de acum doi ani.
Aplicața mobilă Share Food este valabilă pentru telefoanele mobile cu sistem Android și își dorește să pună în contact persoanele defavorizate, care nu își permit să cumpere o masă caldă, și cei care prepară hrana și, de multe ori, rămân cu o cantitate însemnată de alimente pe care sunt nevoiți să o arunce.

Cei care își doresc să acceseze această aplicație, sunt rugați să își facă un cont pe platformă în care trebuie să ofere datele lor de contact și CIF-ul companiei. În clipa în care donatorul plasează o donație în aplicație, acesta trebuie să menționeze care este perioada de valabilitate a respectivelor alimente și să stabilească împreună cu beneficiarul care este modalitatea de livrare. Beneficiarul poate rezerva donația, iar în momentul în care donația nu a fost ridicată în timpul convenit, aceasta poate fi redirecționată către altcineva sau își poate pierde valabilitatea de consum.

Un alt obiectiv propus este ca aplicația să devină funcțională pentru mai multe zone ale țării deoarece s-au înregistrat descărcări ale aplicației și din alte orașe.