Crutoane

Există persoane cărora să nu le placă crutoanele care se pun în supe sau în salate?! Dar ce să mai spunem de cei nerăbdători, care le ronțăie așa, goale, pe post de gustare?! Crutoanele se fac din pâine și sunt extrem de facil de preparat, atât timp cât ai la îndemână pâine, un cuptor și o tavă. Da, e atât de simplu!
Ingrediente:
• 4-5 felii de pâine (este ideal ca pâinea să nu fie moale, deci aceasta poate să aibă o zi vechime. Poate fi utilizată pâinea sub formă de franzelă sau chiar baghetă)
• 4 linguri de unt sau ulei de măsline
• 2 căței de usturoi
• opțional: ierburi aromatice (oregano, cimbru, busuioc) sau condimente (piper, boia)

Mod de preparare:
• Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
• Pune unt sau ulei de măsline într-o tigaie peste care adaugi usturoiul tocat fin, ierburile aromatice, condimentele și mai apoi, bucățile de pâine, pe care le prăjești puțin.
• Bucățile de pâine se așează pe o tavă, pe care ați tapetat-o înainte cu hârtie de copt, și se lasă să se rumenească aproximativ 5 minute până devin crocante (verifică-le din când în când să nu se ardă).