Pesmet

Există multe persoane care cumpără pesmet din comerț, dar ce ar fi dacă ar recurge la pesmetul făcut în casă chiar din resturile de pâine.  

Ingrediente:
• pâine (franzelă/baghetă/chifle)
• opțional: condimente (chimen măcinat, boia dulce/iute, usturoi granulat, cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, coajă rasă de lămâie)
Mod de preparare:
• Pâinea se taie cubulețe mici și se lasă la uscat.
• Există mai multe modalități prin care bucățile de pâine pot deveni fine: fie se recurge la un mojar și la o sită prin care se cern cubulețele, fie bucățile de pâine se trec prin mașina de tocat carne sau varianta mai modernă, se pun la blender.
Pesmetul se păstrează în pungi de hârtie și poate fi utilizat pentru preparatele pane (cașcaval pane, șnițele, carne de pui pane, creieri pane, dovlecei/vinete/cartofi/ceapă pane, crochete cu cașcaval, bulete de cartofi cu cașcaval, sufleuri, chifteluțe).