Nu arunca painea > Fiecare gest contează  > Film documentar ”Risipa de hrană în România”

Film documentar ”Risipa de hrană în România”

Statisticile au demonstrat că ne cheltuim salariul pe mâncare și aruncăm un sfert din ceea ce achiziționăm. România este printre cele mai risipitoare state din Uniunea Europeană, alături de Lituania, Bulgaria, Letonia și Croația.
Echipa Food Waste Combat alcătuită din membrii asociației JCI Cluj a organizat miercuri, 29 august 2018, începând cu ora 18:30, la Cinema Mărăști din Cluj, o dezbatere privind risipa alimentară și o proiecție a unui film documentar.
Programul a început cu discuția pe o temă de interes major, risipa alimentară, dicuție purtată între un specialist în domeniul risipei din România, un expert de mediu, coordonatorul unei cooperative agricole locale și o doctorandă din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați. În urma acestor discuții, se vor trasa informațiile utile ce merită a fi extrase din Legea Anti-risipă, se va prezenta ce impact are comportamentul nostru și risipa alimentară asupra mediului.
După această sumară conferință, poate fi vizionat filmul documentar ,,Risipa de hrană din România”, film ce a fost elaborat în cadrul proiectului ,,România împotriva risipei de hrană” întreprins de Asociația Mai Mult Verde, în colaborare cu Food Waste Elveția și Centrul de Resurse pentru Participarea Publică.
Echipa din cadrul proiectului Food Waste Combat are ca principale obiective: educarea tinerilor cu privire la risipa alimentară, reducerea risipei alimentare, creșterea nivelului de conștientizare asupra problemei reale a risipei alimentare, diseminarea de sfaturi cu privire la diminuarea gradului de risipă alimentară.