Nu arunca painea > Acceptă provocarea  > 5 sfaturi cum să nu cumperi compulsiv

5 sfaturi cum să nu cumperi compulsiv

Reduceri, oferte, stresul acumulat peste zi, strategiile de marketing din magazine, consumerismul sunt doar câțiva dintre factorii care ne determină să facem cumpărăturile într-o manieră dependentă. Persoanele care se comportă într-un mod compulsiv sunt cei care cumpără pe fond emoțional. Indivizii care dețin o problemă cu achiziționarea produselor trebuie să știe că există câteva trucuri care îi pot ajuta să nu mai cadă în această capcană.


Nu pleca la cumpărături înfometat. Nivelul de glicemie din corp ne poate influența starea în care ne aflăm în momentul în care suntem la cumpărături.
Evită plata cu cardul. În clipa în care achiți cu cardul nu vezi banii evaporându-se din portofelul tău și ai tentația să adaugi cât mai multe bunuri în coșul de cumpărături.
Fă o listă de cumpărături de acasă pe care încearcă să o respecți cu strictețe și care te va ajuta să îți ții în frâu cheltuielile. Înlocuiește căruciorul cu un coș mai mic de cumpărături, în felul acesta nu vei fi ispitit să adaugi cât mai multe produse în spațiul care ți se pare liber.

Nu pierde prea mult timp în magazin. Cu cât te plimbi mai mult în centrul comercial, cu atât vei fi ademenit să crezi că ai nevoie de mai multe lucruri decât ai agreat pe lista de cumpărături. Este indicat să mergi într-un supermarket pe care îl cunoști, unde ști ce produse necesiți și de la ce raion.
Realizează o listă a nevoilor. Atunci când adaugi anumite obiecte pe lista de cumpărături ar trebui să îți adresezi întrebarea: ,,Am cu adevărat nevoie de aceste lucruri?”, dacă descoperi că nu reprezintă o prioritate, atunci poți începe să faci economii.