Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Idei inovative împotriva risipei alimentare – Nu arunca painea
Nu arunca painea > Fiecare gest contează  > Idei inovative împotriva risipei alimentare

Idei inovative împotriva risipei alimentare

Anual, la nivel mondial se produc 4 miliarde tone de alimente. O treime din această cantitate ajunge la gunoi sau se pierde pe traseul lanțului alimentar. Risipa alimentară este provocată de mai mulți factori, precum fenomenele naturale, administrarea necorespunzătoare a alimentelor de către distribuitori și, totodată, neglijența consumatorului final.

Consumatorul dispune însă de numeroase metode și mijloace de reducere și stopare a risipei alimentare. Iată câteva idei pentru ca mâncarea să nu mai ajungă la gunoi:

Metoda FIFO (primul intrat, primul ieșit)

Când ajungeți acasă și despachetați cumpărăturile, asigurați-vă că toate alimentele rămase în frigider sau în dulap le veți așeza la vedere, pe primul raft sau în prima linie, astfel încât să evitați expirarea și, în cele din urmă, aruncarea lor.

Inventarierea alimentelor din casă

Înainte de a pleca la cumpărături, asigurați-vă că ați verificat locurile de depozitare a alimentelor. Fără această verificare în prealabil, există posilitatea să cumpărați produse pe care deja le aveți. Folosirea alimentelor existente în casă reduce risipa alimentară și vă ajută la economisirea banilor.

Lista de cumpărături

Nu uitați să faceți o listă cu cele necesare înainte de a pleca la cumpărături. Vă ajută să vă organizați atât timpul, cât și banii. Lista de cumpărături ajută la prevenirea risipei alimentare prin achiziționarea de bunuri inutile.

Fără mâncare comandată

Chiar dacă dispuneți de alimente cu care puteți găti ceva delicios, de multe ori preferați să comandați ceva gata făcut. Astfel, mâncarea livrată este gata de pus pe masă, în timp ce alimentele din frigider se vor strica și vor ajunge la gunoi. Înainte să comandați, nu uitați că sunt rețete de maximum 20 de minute, preparate cu alimentele și produsele din frigider.

Cina de azi, prânzul de mâine

Porția de mâncarea rămasă de la cină este perfectă pentru prânzul de la birou. Astfel, vă asigurați meniul pentru a doua zi și că nu aruncați mâncarea.

Cele mai practice rețete: tocănița și salata

Aceste preparate culinare oferă o varietate mare de selectare a ingredientelor. De aceea, când v-au rămas puține alimente în frigider și vreți să mergeți la cumpărături, verificați dacă aveți tot ce vă trebuie pentru unul dintre preparate sau chiar pentru ambele.

Meniul pentru săptămâna viitoare

Nu mai știți ce să preparați la masă? Apelați cu încredere la Internet, este plin de rețete pentru toate gusturile. În plus, meniul stabilit în prealabil vă ajută să vă organizați mult mai bine programul și banii. În acest fel, nu veți mai fi tentat sa cumpărați mai multe alimente decat cele necesare, care vor expira sau se vor strica în scurt timp.

Fructele prea coapte sau inestetice

Fructele sunt întotdeauna primele care se strică pe blatul din bucătărie. Nu le aruncați, pentru ca le puteți adăuga în rețete delicioase pentru smoothie, prăjituri, plăcinte sau înghețată.

Sfaturile noastre vă vor ajuta nu doar să puneți STOP risipei alimentare, ci și să economisiți sume de bani pe care le puteți folosi pentru alte lucruri. Îndrăzniți să fiți creativi în bucătărie, deoarece risipa alimentară are efecte nocive asupra mediului și populației. Așadar, orice metodă de combatere a risipei alimentare este binevenită!