Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
5 întrebuințări ingenioase ale resturilor alimentare – Nu arunca painea
Nu arunca painea > Fiecare gest contează  > 5 întrebuințări ingenioase ale resturilor alimentare
5 întrebuințări ingenioase ale resturilor alimentare

5 întrebuințări ingenioase ale resturilor alimentare

Atunci când vine vorba despre resturi alimentare, automat te gândești că locul acestora este la coșul de gunoi. Greșit! Multe dintre resturile alimentare pot fi extrem de utile în casă, iar dacă știi cum să le folosești, poți reduce semnificativ risipa alimentară. Iată câteva idei creative de întrebuințare a resturilor alimentare:

  1. Zaţul de cafea

Zaţul de cafea îți poate salva florile din casă. Zaţul de cafea este cunoscut ca fiind un fertilizant foarte bun, ce ține, de asemenea, dăunătorii departe. Mai mult, zațul de cafea poate fi un adevărat miracol pentru piele. Cofeina din zaţul de cafea acţionează ca un remediu la nivelul ţesuturilor și elimină apa din celulele adipoase. Rezultatul? O piele mult mai uniformizată și mai catifelată.

    2. Coaja de lămâie sau portocală

De cele mai multe ori aruncăm coaja de lămâie sau de portocală, fără să ne dăm seama că aceasta mai poate fi folosită. O simplă coaja de lămâie sau portocală poate deveni o lumânare. Adaugă-i în interior un fitil și puțin ulei de măsline și bucură-te de un miros și o ambianță plăcută în casă.

     3. Cojile de ou

Cojile de ouă sunt o sursă importantă de calciu. Ai fi surprins să afli cât de multe lucruri poţi face cojile de ou, de la fertilizarea pământul, până la măşti faciale. Pe lângă calciu, coaja de ou mai conține și nitrogen și alte substanţe organice extrem de hrănitoare pentru sol. Pisează cojile de ou şi aruncă-le în grădină atunci când vrei să fertilizezi pământul. Pudra de la coaja de ou are efect nutritiv și asupra tenului. Tot ceea ce trebuie să faci este să pisezi bine de tot cojile, până devin o pudră adaugi un albuș, iar masca e gata.

     4. Avocado 

De la măști faciale făcute în casă, până la cele pentru păr, acest fruct untos este extrem de hidratant. Fiind bogat în grăsimi, fructul de avocado facilitează regenerarea ţesuturilor, fiind soluția perfectă pentru tenul uscat sau pentru firele despicate. Data viitoare când ai un avocado prea copt prin casă, nu ezita să îl transformi în măşti homemade.

     5. Cojile de castravete

Cojile de castravete pot fi un aliat împotriva muștelor, țânțarilor sau viespilor. Aceste insecte se feresc de mirosul de castravete, de aceea, dacă te confrunți cu această problemă, pune câteva coji în locurile unde insectele apar sau pune-le într-o sticlă cu apă și pulverizează în locurile cu pricina. Dacă acele coji de castravete sunt amărui, acestea vor îndepărta și mai mult insectele.

Data viitoare când vei avea resturi de alimente, gândește-te cum ai putea să le folosești în casă, înainte să le arunci la gunoi. În acest fel te vei bucura de beneficiile alimentelor și vei reduce risipa!