Nu arunca painea > Acceptă provocarea  > 5 aplicații mobile care te ajută să reduci risipa de hrană

5 aplicații mobile care te ajută să reduci risipa de hrană

Te-ai întrebat vreodată cum te-ar putea ajuta aplicațiile mobile să reduci risipa de hrană? Ei bine, aceste instrumente sunt mai utile decât oricând pentru că îi ajută pe cei care au mâncare în exces să facă acest lucru cunoscut, iar prin intermediul lor, cei care le folosesc pot lua legătura rapid cu consumatori finali. Aplicațiile pentru reducerea risipei alimentare au început să devină populare în întreaga lume pentru că oferă numeroase beneficii. Pe deoparte, comercianții sau patronii de restaurante pot scăpa de surplusul de alimente, iar pe de alta parte, consumatorii finali se pot bucura de preparare delicioase la prețuri reduse. Iată care sunt cele mai cunoscute aplicații mobile pentru reducerea risipei de hrană din România și din străinătate.

Aplicații din România

Share Food

Share Food este o aplicație mobilă creată la Cluj de Asociația „O masă caldă” care unește restaurantele sau magazinele care oferă și mâncare caldă cu beneficiari precum centre de plasament, adăposturi pentru persoanele nevoiașe sau pentru bătrâni. Cei care au mâncare în plus, încarcă această informație în aplicație, iar beneficiarul o poate solicita. În loc să ajungă la gunoi, aceasta ajunge la oameni care chiar au nevoie.

Tummy

Este o aplicație creată de un grup de tineri români care îi ajută pe proprietarii de restaurante să reducă surplusul de mâncare, iar pe clienți să se bucure de preparate delicioase la un preț redus. Practic, dacă un restaurat înscris în aplicație mai rămâne cu porții în plus de mâncare, postează o ofertă, oferind preparatele la preț redus. În cadrul aplicației, un utilizator care vede oferta poate să o rezerve și fie o servește în restaurant, fie o ia la pachet.

Aplicații din străinătate

FoodKeeper

Această aplicație a fost dezvoltată de Universitatea Cornell împreună cu Departamentul de Agricultură din SUA. Aplicația te ajută să înțelegi mai bine cum se depozitează corect alimentele și băuturile. Practic, prin depozitarea corectă, alimentele rămân proaspete mai mult timp, iar cantitatea de hrană care ajunge la coșul de gunoi este redusă semnificativ. Mai mult, FoodKeeper oferă și sfaturi despre cum pot fi gătite unele alimente sau cum pot fi preparate în condiții de siguranță.

Imperfect produce

Este o aplicație creată în San Francisco, care livrează utilizatorilor fructe și legume care nu sunt aspectuoase la un preț redus cu 50%. La începutul săptămânii, utilizatorul își alege lista de legume și fructe și supermarketul de unde acestea să fie achiziționate, iar echipa Imperfect Produce le livrează ambalate direct la ușă. Aplicația este extrem de utilă, mai ales că anual ajung la gunoi cantități impresionante de alimente care, deși sunt bune pentru consum, sunt risipite din motive estetice.

Winnow

Winnnow a creat un soft care să vină în ajutorul restaurantelor pentru a reduce risipa de hrană. Acesta permite oamenilor din bucătării să cântărească și să monitorizeze mâncarea pe care o aruncă, iar pe baza unui raport generat zilnic, proprietarii de restaurante pot să își ajusteze comenzile, reducând în acest fel pierderile. Acest soft funcționează cu succes în restaurantele din străinătate și urmează să ajungă în curând și în România.

În concluzie, folosiți tehnologia și aplicațiile mobile în avantajul vostru și bucurați-vă de mâncăruri gustoase la prețuri cu mult mai mici. Toată lumea are de câștigat, atât voi, cât și natura!