Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r93545comm/nuaruncapainea.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Trucuri pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp – Nu arunca painea
Nu arunca painea > Fiecare gest contează  > Trucuri pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp

Trucuri pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp

Pe lângă cumpăratul excesiv, păstrarea incorectă a alimentelor contribuie semnificativ la fenomenul risipei de hrană. Există nenumărate trucuri pe care dacă le veți pune în aplicare veți constata că veți arunca la gunoi cantități mai mici de mâncare, lucru care va proteja atât natura cât și portofelul.

Am făcut o listă a celor mai simple modalități care ajută la păstrarea alimentelor proaspete mai mult timp:

  • Odată pusă în frigider, verdeața trebuie folosită în maxim două zile, în caz contrar se va veșteji. Dacă vrei să o păstrezi, spal-o, usuc-o bine și pune-o la congelator. Aceasta se va dezgheța imediat când o vei pune într-o oală încinsă sau în apă clocotită iar aroma va fi neschimbată.
  • Dacă vrei să ții departe moliile de bucătărie, pune o frunză de dafin în recipientul cu făină, orez sau paste. Mirosul puternic al frunzelor va înlătura insectele.
  • Dacă vrei ca brânza să nu se usuce în frigider, unge-o cu puțin unt sau margarină. Vei vedea că se va menține moale, iar când vei vrea să o consumi, tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi stratul cu un cuțit.
  • Smântâna sau brânza de vaci se vor menține proaspete mai mult timp în ambalajul original, sigilat, dacă vei ține recipientul cu susul în jos în frigider. Vidul creat astfel va încetini înmulțirea bacteriilor care duc la apariția mucegaiului.
  • Salata verde se va menține proaspătă și crocantă mai mult timp dacă va fi păstrată în frigider înfășurată în prosop de hârtie. Acesta va absorbi excesul de umiditate, iar frunzele nu se vor înmuia.
  • Pentru a evita formarea mucegaiului în borcanul cu pasta de roșii sau bulion, pune o linguriță de ulei deasupra, înainte să îl pui din nou în frigider.
  • Ai legume veștejite în frigider? Pune-le într-un recipient cu cuburi de gheață și acoperă-le cu felii crude de cartofi. Lasă-le așa timp de aproximativ 30 de minute. Legumele vor absorbi substanțele din cartof și se vor împrospăta.

Iată deci cât de simplu este să prevenim alterarea alimentelor. Nu uita că schimbarea se produce puțin câte puțin și fiecare dintre noi putem contribui la reducerea risipei de hrană!