Nu arunca painea > Rețete și resurse  > Tartă Caprese cu aluat din felii de pâine uscată

Tartă Caprese cu aluat din felii de pâine uscată

Pâinea este unul dintre principalele alimente care ajung la coșul de gunoi după sărbători. Mare păcat, am spune noi! Pâinea întărită nu indică faptul că aceasta nu mai poate fi consumată, ci dimpotrivă, aceasta poate fi transformată în preparate extrem de savuroase. Dacă aveți felii de pâine uscată vă invităm să încercați să o transformați într-o tartă Caprese extrem de delicioasă.

Ingrediente

  • Felii de pâine uscată
  • Roșii tăiate felii de grosime de 1 cm 
  • Mozzarella di Bufala, tăiată în felii de grosime de 1 cm 
  • 1 ou 
  • frunze proaspete de busuioc
  • ulei de măsline
  • sare
  • un vârf de linguriță de zahăr
  • piper 

Mod de preparare 

Se încinge cuptorul la 200 ° C. Se așează roșiile tăiate felii într-o tavă pe o hârtie de copt și se stropesc cu ulei de măsline. Se adaugă sarea, zahărul și piperul și se dă la cuptor, unde vor sta timp de 10 minute până când roșiile se înmoaie și se caramelizează pe margini. Se scot și se lasă să se răcească. Temperatura cuptorului se reduce la 180 ° C. Mozzarella se taie felii și se așează pe un prosop de hârtie pentru a se îndepărta cât mai mult din zer. În acest fel, tarta se va menține crocantă și nu umedă. 

Feliile de pâine uscată se așează în poziție verticală lăsând un spațiu între acestea, spațiul fiind apoi umplut cu roșii și mozzarella. Oul se bate bine cu o furculiță și se iar apoi suprafața feliilor de păine se unge cu ou cu ajutorul unei pensule. Se stropește tarta cu puțin ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper. Tarta Caprese se pune la copt timp de 15-20 de minute până când aluatul devine auriu.


La final se adaugă Frunze proaspete de busuioc și după gust puțin oțet balsamic. 

Poftă bună!