Nu arunca painea > Rețete și resurse  > Budincă cu cacao și pâine uscată

Budincă cu cacao și pâine uscată

Adesea, este de ajuns să aruncăm o privire prin frigider și cămară și să conștientizăm că avem suficiente ingrediente pentru a face ceva bun, fără a merge special la cumpărături. Cu puțină pâine uscată, lapte, un ou, zahăr și cacao, poți pregăti un mic dejun special și delicios. Doar creativitate îți trebuie și, dacă ai nevoie de puțin ajutor aici, îți dăm noi o rețetă!

Ingrediente:

  • 300 g pâine uscată
  • 500 ml lapte 3.5% grăsime
  • 6 lingurițe zahăr
  • 1 ou întreg
  • 2 lingurițe cacao
  • O mână de migdale și alune de pădure
  • Unt pentru uns forma de copt
  • Pesmet pentru pudrarea formei de copt

Instrucțiuni:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade C.
  2. Rupe pâinea în bucăți mici și pune-le într-un castron mare.
  3. Încălzește laptele până când aproape dă în fiert, apoi toarnă-l peste pâinea din castron. Lasă câteva minute până când pâinea absoarbe tot laptele și se racește. Pasează amestecul cu furculița.
  4. Adaugă zahărul, oul bătut puțin cu furculița, cacaua cernută și migdalele și alunele tăiate grosier. Amestecă totul.
  5. Unge cu unt o formă de copt de aprox. 18 cm diametru, pudrează apoi cu pesmet și zahăr. Toarnă compoziția în formă, omogenizați partea de deasupra cu o spatulă, presară puțin zahăr deasupra și pune și câteva cubulețe de unt.
  6. Coace la cuptor timp de 40 de minute, până când suprafața devine crocantă, iar interiorul rămâne moale.
  7. Lasa să se răcească puțin înainte de a o scoate din forma de copt.

Această budincă este perfectă pentru a fi servită la micul dejun, cu siguranță îți va da energie pentru întreaga zi! În plus, folosim creativ ingredientele deja existente în propria bucătărie și reducem risipa alimentară. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!

Sursă rețetă și foto: https://en.julskitchen.com/breakfast/bread-pudding-cake