Nu arunca painea > Rețete și resurse  > Plăcintă cu roșii și parmezan

Plăcintă cu roșii și parmezan

Ingrediente necesare:

  • 25 de grame de unt topit;
  • 200 de grame de pâine albă veche, întărită;
  • doi căței de usturoi tocați mărunt (opțional se poate folosi și puțin praz pe lângă).
  • 100 de grame de roșii cherry, tăiate în jumătate;
  • Patru ouă;
  • 200 de ml de lapte;
  • 100 de grame de parmezan sau alt tip de brânză care vă place;
  • Ketchup, pentru servire.

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180/200 de grade Celsius. Ungeți un vas de copt cu unt sau folosiți o foaie de copt. Căliți usturoiul (și prazul, dacă l-ați ales) într-o cratiță cu un strop de ulei, amestecând în continuu. Amestecul se combină cu roșiile tăiate cubulețe.

Separat, bateți cele patru ouă cu laptele. În tava în care deja sunt așezate feliile de pâine întărită, adăugați amestecul de ouă cu lapte, peste care puneți parmezan și, la final, combinația de roșii cu usturoi. Coaceți minimum 15 minute, maximum 30 la cuptor, până la rumenire. Serviți cu ketchup. Poftă bună!