Nu arunca painea > Rețete și resurse  > Pâine cu usturoi și pătrunjel după rețetă franțuzească

Pâine cu usturoi și pătrunjel după rețetă franțuzească

Ingredientele de care veți avea nevoie pentru această rețetă sunt:

  • O baghetă potrivită ca dimensiune, nu foarte proaspătă (sau mai multe, în funcție de cantitatea dorită);
  • 50 de grame de unt moale, la temperatura camerei (dacă ai mai multe baghete, dublezi cantitatea);
  • 5 căței de usturoi;
  • O legătură de pătrunjel proaspăt tocat sau pătrunjel uscat, dacă îl preferi pe acela;
  • Parmezan (opțional).

Mod de preparare:

Untul lăsat la temperatura camerei se amestecă într-un bol până când devine pastă, iar peste el se adaugă usturoiul ras foarte mărunt. Peste amestecul acesta adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt. Bagheta se taie până la mijloc, în felii, pe lungime, iar interiorul fiecărei felii se unge cu compoziția de unt, usturoi și pătrunjel.

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade, iar bagheta gata pregătită se adaugă la cuptor timp de 15-20 de minute sau până când este rumenită după bunul plac. Se scoate din cuptor și deasupra ei se adaugă parmezanul ras (dacă doriți, este opțional), atunci când este fierbinte, pentru a se topi.

Sfat: Verificați în permanență pâinea din cuptor, mai ales dacă este o pâine mai puțin fragedă. Poate fi necesar să o scoateți mai repede decât cele 15 minute.

Vă dorim poftă bună!

Sursa fotografiei: Gustos.ro