Nu arunca painea > Rețete și resurse  > Budincă de mere

Budincă de mere

Iată o rețetă ușoară și savuroasă de budincă cu mere, crocantă și aromată la exterior, caldă și delicată la interior, numai bună pentru a fi savurată împreună cu toată familia.

Ingrediente:

 • 175 gr unt
 • 120 gr zahăr
 • 1 kg mere curățate și tocate
 • 4 linguri gem de caise
 • 12 felii de pâine albă (fără coajă)

Mod de preparare:

 1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
 2. Într-un vas încăpător, topește 25 gr de unt, adaugă merele și zahărul, acoperă cu un capac și lasă-le să se gătească la foc mediu timp de 10 minute, amestecând din când în când. 
 3. După ce au trecut cele 10 minute, îndepărtează capacul și mai gătește umplutura de mere încă 5-10 minute până când merele s-au înmuiat bine și sucul pe care l-au lăsat scade. La final, adaugă gemul de caise și lasă compoziția să se răcorească. 
 4. Între timp, topește restul de unt într-o tigaie. Taie feliile de pâine în fâșii și păstrează două felii întregi, una pentru bază și alta pentru capac. Înmoaie fiecare bucată de pâine în untul topit și tapetează cu ele o formă de copt pentru budincă. 
 5. Adaugă umplutura de mere și acoperă totul cu o felie de pâine pe care ai înmuiat-o în unt topit. Pune budincă la copt, în cuptorul preîncâlzit, timp de 30 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra. 
 6. Când este gata, las-o să se răcească puțin, apoi o poți răsturna pe un platou. Budinca se poate servi cu sos de vanilie, înghețată, sos de caramel sau frișcă proaspătă. Este absolut delicioasă, atât caldă, cât și rece!

Poftă bună!