Nu arunca painea > Rețete și resurse  > Budincă cu afine și cremă de brânză – un deliciu pe gustul tuturor

Budincă cu afine și cremă de brânză – un deliciu pe gustul tuturor

Prin combinația de cremă de brânză și fructe de pădure, această rețetă de budincă cu afine îți va încânta simțurile și te va face să nu te poți opri din mâncat. 

Se pregătește foarte ușor, însă trebuie să ții cont de faptul că ingredientele trebuie pregătite cu o seară înainte. Iată cum de face:

Ingrediente:

  • 12 felii de pâine veche
  • 2 cutii de cremă de brânză
  • 1 caserolă de afine
  • 12 ouă mari
  • 2 căni cu lapte
  • 3-4 linguri de sirop de arțar sau miere
  • Pentru sos:
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu apă
  • 2 linguri de amidon
  • 1 cană cu afine (proaspete sau congelate)
  • 1 lingură de unt

Mod de preparare:

Taie feliile de pâine în cuburi mari. Pune jumătate din cantitate într-o tavă de mărime medie unsă cu unt. Deasupra, pune din loc în loc câte o lingură de cremă de brânză, cât să acopere toată suprafața, apoi pune al doilea strat de pâine și afinele.

Bate ouăle împreună cu laptele și siropul de arțar sau mierea și toarnă apoi toată compoziția în tava în care ai pus deja pâinea, crema de brânză și afinele. Acoperă vasul cu un capac sau cu o folie și pune-l la frigider timp de 8 ore, pentru ca pâinea să absoarbă lichidul și să se combine toate aromele ingredientelor.

Scoate tava din frigider cu 30 de minute înainte de a o da la cuptor. Apoi, pune-o în cuptorul încălzit la 180 de grade, acoperită, timp de 30 de minute. Scoate-i capacul sau folia de aluminiu și mai las-o să se rumenească timp de 25-30 de minute sau până atunci când scobitoarea sau cuțitul introdus în budincă iese curat.

Între timp, pregătește sosul. Pune zahărul, amidonul și apa într-o crăticioară, pe foc mediu, până începe să fiarbă. Amestecând continuu, lasă compoziția să fiarbă timp de 3 minute sau până când se îngroașă. În acest moment, adaugă afinele și dă focul la minimum când începe din nou să fiarbă. Mai ține-l pe foc timp de 8-10 minute, până când se înmoaie afinele și totul capătă consistența unui sos. Adaugă și untul, amestecând bine, iar sosul este gata.

Budinca este gata și se poate servi atât caldă, cât și rece, cu sos din abundență.

Poftă bună!

Sursa: tasteofhome.com