Budincă Panettone cu umplutură de lămâie
Sărbătorile de iarnă nu ar fi la fel fără inconfundabilul Panettone, un desert originar din Italia, care a ajuns în ultimii ani să fie și printre preferatele românilor. Astfel, pentru Crăciunul de anul acesta, îți propunem un desert delicios care are la bază felii de...
Clătite din pâine – un desert surprinzător de bun
Feliile de pâine uscată pot fi utilizate și la preparatele dulci, printre care se numără și aceste clătite delicioase, ușor de realizat. Astfel, vei obține baza perfectă pentru un desert sau mic-dejun savuros și hrănitor. Ingrediente (pentru două porții): 160 g pâine uscată2 ouă20 g unt1 linguriță...
Budincă de pâine cu praz și ciuperci
Iată cum poți transforma, cu ajutorul câtorva ingrediente aparent simple, o pâine veche într-un adevărat deliciu, numai bun pentru serile reci de toamnă. Ingrediente 1 praz mare, aproximativ 250 g 1 lingură de unt O ceapă mică tăiată julien 1 cățel de usturoi zdrobit 4 crenguțe de cimbru sare 100 g de ciuperci...
Salată cretană Dakos cu pâine uscată
Locuitorii insulei Creta sunt cunoscuți pentru alimentația specific mediearaneană care îi ajută să aibă o sănătate și o longevitate de invidiat. Una dintre rețetele lor tradiționale este aceasă salată care folosește pâinea uscată, numită Dakos. Iată ce ingrediente îți trebuie ca să faci și tu...
Pappa al pomodoro sau supă toscană cu pâine uscată și ulei infuzat cu salvie
Cine a fost în Italia și a gustat din mâncărurile tradiționale, cu siguranță a fost impresionat de simplitatea și gustul deosebit de bun al rețetelor locale. Mai mult, din Italia provine și conceptul de “cucina povera”, ce reprezintă modul traditional de gătire fără risipă, cu...
Rataouille de vară cu pesmet aromatizat cu lămâie
Originar din Nisa, ratatouille este un preparat tradițional al bucătăriei provensale franțuzești, dar numeroase variații sunt populare astăzi în întreaga Europă. Este o alegere minunată pentru zilele lungi de vară, când ne dorim mese cât mai ușoare, dar pline de gust. Te-ai aprovizionat cu legume proaspete...
Strata – budincă cu pâine și ouă în stil american
Strata este o budincă cu ou și pâine, care provine din bucătăria nord americană și se aseamănă destul de bine cu fritatta. Rețeta conține multe ouă, de aceea este bine să fie servită în prima partea a zilei, fiind perfectă atât pentru micul dejun, cât...
Budincă de pâine cu brânzeturi și roșii cherry
Andreea Duția este food blogger și mamă a doi copii. Ne-a surprins cu o rețetă minunată, foarte ușor de realizat, pe care dorim să o împărtășim și cu voi. “Ce facem noi cu pâinea mai veche, pe care nu o mai mâncăm? Păi, crutoane, pesmet, friganele,...